Vicious Rock

Sister

Sister
SISTER från Stockholm bildades i början av 2006 i Jönköping och har under åren slitit hårt för att skapa ett namn och ett rykte om att vara ett grymt liveband som även lyckats fånga livekänslan i studion och därmed fört över detta energipaket till fullo på skiva.
Detta har tagit Sister till skivkontrakt på klassiska Metal Blade Records och spelningar på några av världens största rockfestivaler.
Sister består av 4 medlemmar som har kombinerat det bästa från punk, hårdrock, glam och metal för att skapa ett unikt sound.

Kortfattad historik:
2006-2008: Bandet bildas i Jönköping. Ihärdigt tunérande runt om i Europa, Flertal demos spelas in och kontakter knyts.

2009: Släpper EP´n ”Deadboys Making Noise” samt en video för låten ”Too Bad For You”.
Nya Ep'n får direkt ett kritikerrosat mottagande världen över och fångar även Metal Blade Records A&R och Primordials sångare Alan ”Nemtheanga” Averill's uppmärksamhet.
2010: Alan presenterar bandet för bolaget och hjälper dem att säkra ett världsomspännande Skivkontrakt med Metal Blade Records.

2011: Sister släpper Debutalbumet ”HATED”, Tunérar Europa på egen hand, som förband åt bl.a amerikanska Fozzy med Chris Jericho i spetsen och även en månad med Udo Dirkschneider's U.D.O.
En lång Europa/UK turné med kultbandet GWAR ställs in i sista sekund.

2012: Inleds med Europaspelningar för fulla hus tillsammans med Hardcore Superstar.
Bandet flyger till Spanien för att äntra stora scenen på mäktiga Sonisphere Festival i Madrid med band som Metallica, Slayer, Soundgarden, The Offspring och Mastodon.
Mer Europaspelningar och festivaler som Bang Your Head Festival i Tyskland ochSkogsröjet i Sverige.

2013: Sister fortsätter nöta på vägarna. Året inleds med ”Scandinavian Hell Tour ” tillsammans med CrashDiet, Två veckor Englands Turné med Murderdolls frontmanWednesday 13 följt av ytterliggare en månad över hela Europa med CrashDiet.
Arbetet med uppföljaren till 2011´s HATED tar fart.
I September spelas vad som ska bli Sister´s andra skiva på Metal Blade Records in för planerat skivsläpp Januari 2014.
Året 2013 kommer att avslutas med Video/Singel släpp följt av en stor Europa/UK turnéännu en gång tillsammans med amerikanska Wednesday 13.

HATED
Debutskivan HATED som släpptes i juni 2011 har fått grymma recensioner och fullpoängare över hela världen. HATED mixades av Tobias Lindell (Hardcore Superstar, Crashdïet, Mustasch, Europe) och den återspeglar bandets attityd, energi som även syns och hörs då de står på scen. Från skivan har det hittills släppts tre videos: ”The Unlucky Minority”, ”Bullshit & Backstabbing” och ”Spit On Me”.
De senaste åren har SISTER byggt upp en stor fanbase över hela världen som ett uppkommande band och nu som en del av Metal Blades välkända stall. SISTER är säkra på att ta världen med storm med deras råa och energiska kännetecken av punk/metal.

Öppettider
Månd-Tisd Stängt Onsd-Torsd 21-02 Fred-Lörd 17-02 Söndag Stängt Åldersgräns: 18 år Välkomna!
Webbsida utvecklad av Trinax AB