Vicious Rock

Awaken The Atlas

Awaken The Atlas

Awaken The Atlas är ett nytt band från Trollhättan som bestämt sig för att föra den symfoniska metallens fackla vidare in i framtiden. Under ett års tid har de arbetat på material för sitt kommande konceptalbum där lyssnaren får följa med på ett spännande äventyr i ett hemsökt 1800-talets Europa. Övernaturliga teman blandade med kärlek, svek och grym hämnd sätter tonen för den kommande skivan som släpps i tre delar. Den första EPn planeras att släppas under första halvan av 2024.
Awaken The Atlas symfoniska inslag ger bandet dynamiska kontraster med allt från smäktande stråkballader till mäktiga metallriff tillsammans med stormande och storslagna orkestrala arrangemang. Starka melodier utgör bandets grund tillsammans med narrativa och teatraliska inslag.
Spelningen på Backstage Rockbar blir Awaken The Atlas livedebut där de kommer framföra albumets första del i sin helhet. Ta på er slokhatten, tänd stormlyktan och följ med på ett äventyr in i skuggorna!


Awaken The Atlas består av:
Andreas Eriksson - Sång
Björn Zetterström - Elgitarr
Marcus Österman - Elgitarr
Gabriel Flink - Elbas
Jonathan Bäversjö - Keyboards
Robin Toresson - Trumset


De har tidigare setts i dessa band: Abandon Agony, Dahlia, Falls of Mimir, Future Sound X-periment, Liquid Fuel, Lost Concinnity, Memoria, Opia och Septavarium.

Öppettider
Månd-Tisd Stängt Onsd-Torsd 20-02 Fred-Lörd 17-02 Söndag 21-02 Åldersgräns: 18 år Välkomna!
Webbsida utvecklad av Trinax AB