Vicious Rock

The Hawkins

The Hawkins

Mitt under en spelning 2013 startades The Hawkins. Ur spillrorna av tidigare band fann de till slut varandra: en hop med varandras bästa vänner.
Bandet har ett harmoniskt splitter i sin rock; som om Jekyll har skrivit musiken och Hyde texten. Energisk, nästan ironisk rock möter mörka teman och kontrasten däremellan skapar en slags skämtsam seriositet. The Hawkins är att stå och garva när huset brinner ner.
Gigandet har alltid varit viktigt och sedan starten har bandet turnérat såväl Skandinavien som Europa i allt ifrån källarlokaler till på scener hos Sweden Rock, Metallsvenskan och Peace and Love som följdes upp av rockhiten ”Fuck You All I’m Outta Here”. Live är The Hawkins svettigt: en urladdning för alla inblandade. En sådan urladdning som ibland medfört att bandmedlemmar svimmat och ibland medfört så pass saftigt röj att snuten knackat på.
2020 signade bandet med skivbolaget The Sign Records och släppte sin andra platta “Silence is a Bomb” mitt under en pandemi. Med brist på spelningar och kli i fingrarna gick de ut i skogen med och filmade en konsert för träden, fåglarna och myggen. Detta, tillsammans med en spelning i ett bryggeri och en lada, så blev detta till slut liveskivan “Live in the Woods”.
2021, släpptes minialbumet “Aftermath”, en skiva om tiden efter en trasig relation. Med mörk och humoristisk energi går bandet genom plastjazz, cleitrofobisk filmmusik, tuggummipop och Rolling Stones-hardcore. Nu, med denna godispåse till musik, är bandet mer redo än någonsin äntligen bege sig ut på vägarna igen.

Öppettider
Månd-Tisd Stängt Onsd-Torsd 20-02 Fred-Lörd 17-02 Söndag 21-02 Åldersgräns: 18 år Välkomna!
Webbsida utvecklad av Trinax AB