Vicious Rock

Aqua Blå

Aqua Blå

AQUA BLÅ 2019

Onsdag 5/6
17.00 Området öppnar
18.00 Marcus Larbring
22.00 In Black

Torsdag 6/6
15.00 Området öppnar
18.00 Radar Deluxe

Fredag 7/6

Blå Fredag i samarbete med Blue Chain Vänersborg
13.00 Området öppnar
17.00 Blue Joy
18.00 Basement Blues
20.00 Ljungwallz Blues Company
22.00 T-Bear and the Dukes

Fredag 8/6
13.00 Området öppnar
18.00 The Damn Stars
20.00 Nekromant
22.00 S.O.R.M
23.00 The Damn Stars

Marcus Larbring
Mina damer och herrar tillåt oss att presentera Marcus Larbring! En trubadur med en väldigt bredd i sin musik som i känsla.
Ni kanske har sett Marcus tidigare i programmet Idol (2017) där han stod sida vid sida med Chris Kläfford och sjöng hjärtat ur sig. Innan dess så berörde han Idoljuryn till den grad att självaste Kishti Tomita rördes till tårar med hans egenskrivna låt Alone, som handlar om mobbningstiden ifrån hans perspektiv.
Denna "trubadurfilur" tar även emot önskningar och spelar helt utan papper för att ha en bättre kontakt med sin publik. Missa inte när Marcus Larbring återvänder till Aqua Blå festivalen.

In Black
”In Black är ett band från Vänersborg som spelar blues- och rockcovers! Omdömen de fått är att de är lättlyssnade och att det kan vara svårt att sitta still när de drar igång. In Black hälsar att de är jätteglada att få möjlighet att spela på Aqua Blå och Backstagetältet för första gången och de lovar att Fisketorget kommer att svänga gott”. In Black består av Cecilia Löfqvist sång, Mikael Dahlbom och Daniel Degermosse gitarr, Per Livén bas, Håkan Larsson munspel och Magnus Källgård Videll trummor.”

Radar Deluxe
RADAR har funnits sedan 2010 och består av Lars Bruzell gitarr och sång, Tomas Hallberg bas och Lars Berger trummor. Samarbeten med ett flertal musiker och sångare har resulterat i specialprojekt med musik av Jimi Hendrix, Black Sabbath, Led Zeppelin och nu senast Pink Floyd. RADAR firar också varje år vinylskivans och skivbutikens dag Record Store Day genom att lira live med vänner i Vänersborg fina skivaffär Vinylskrubben.

På sommarhalvåret brukar RADAR utvecklas till RADAR De Luxe och man drar till Fallens Dagar och spelar med ett antal gästartister. I år kommer RADAR De Luxe också äntligen till Vänersborg och Aqua Blå då man spelar hela torsdagskvällen nationaldagen 6/6 på Fisketorget.
RADAR De Luxe består förutom Bruzell, Hallberg och Berger också av Jonas Wadenbrandt på sång och percussion, Stefan Bergström sång och gitarr och Martin Klem på keyboards. Hela kvällen består av grymma låtar från 60-70-talen och framåt. Ett pärlband av gästartister brukar förgylla spelningar med RADAR De Luxe, så även denna kväll. Klara hittills är Marie Flodén, Mikael Bornström, Elina Berger och Robert Bergström, och fler tillkommer! Massor av musik hela torsdagskvällen 6/6 på Fisketorget Vänersborg kl 18-24!

The Damn Stars
The Damn Stars bildades av Alex Jonsson och Peter Strand i början av 2015
som en hyllning till de förebilder som lagt grunden för de båda herrarnas liv
och musikaliska intresse. Det är de förebilderna som är The Damn Stars..!
Man tolkar grupper som Guns n' Roses, Iron Maiden, AC/DC, WASP,
Pantera, Slipknot, Rolling Stones, Beatles, Foo Fighters m.fl, och även
svenska bidrag som Thåström, Backyard Babies, Noice och Hardcore Superstar för att nämna några.
Allt görs akustiskt; 2 gitarrer och 2 röster. Med sina egna tolkningar av dessa
artister och deras låtar har man på kort tid gjort sig ett namn som växer stadigt, och spelat över hela Sverige, och gjort flera vändor över till Finland, från
norr till söder.
The Damn Stars är idag en av Sveriges absolut mest anlitade och turneranderenodlade rockduos.

Nekromant
Nekromant, en gång beskrivna som ”the Black 70s Heavy Proto Metal Stoner Blues Doom Demons from Vänersbörg", är en heavy metal trio om de senaste åren gjort sig ett namn i underjorden genom sin råa och ärliga version på musiken de älskar.
Med två skivor, spelningar på bland annat Sweden Rock och flertalet Europaturnéer i bagaget, släpptes det ack så viktiga tredje alstret ”The Nekromant Lives” i oktober 2018 på amerikanska Ripple Music. Skivan har mottagits med öppna armar, både från det mer inbitna Heavy Metal-folket och den modernare stoner/doom-scenen, och Nekromant fortsätter att bära fanan mycket högt för enkel, gammaldags hårdrock.

S.O.R.M
Powertrion S.O.R.M från Lidköping bildades i slutet av april 2017 och har på kort tid gjort en snabb resa genom hel del trevliga spelningar.
Idén med S.O.R.M från början var att bandet egentligen bildades som ett engångsprojekt för ett enda gig, men de själva fick mersmak och fick bra respons från åhörarna och ringarna på vattnet tog sin start.
Sedan starten så har S.O.R.M gjort en hel del klubbspelningar runt om i landet och har agerat förband åt Corroded, Transport League m.fl, samt att de blev medbjudna till Adrenaline Cruise 2018 på Viking Line, där de delade scen med band som Lillasyster, Smash into Pieces, Dead By April, Sparzansa, Adept m.fl.
S.O.R.M förmedlar kraft och tung energi, vi vill göra varje framträdande så unikt som möjligt. När de står på scenen så ska alla i rummet vara med i festen!
S.O.R.M är:
Micke Holm - Sång och gitarr
Johan Östman - Bas
Robin Wernebratt - Trummor

Öppettider
Tisdag 22-02 Onsdag-Torsdag 20-02 Fredag-Lördag 17-02 Söndag 22-02 Åldersgräns: 18 år Välkomna!
Webbsida utvecklad av Trinax AB