Vicious Rock

Liv Sin

Liv Sin

Liv startade bandet efter att hennes tidigare band Sister Sin 2015 beslöt att lägga ner, efter 13 år av turnerande med band som Slayer, King Diamond, Motörhead, Doro, Arch Enemy, In This Moment, W.A.S.P. och U.D.O.
Liv tog all sin karismatiska kraft och energi med sig till sitt nya band LIV SIN och skapade ett band med mer tyngd och med ett modernare sound.
LIV SIN’s sound har beskrivits som en blandning av det idag klassiskt Göteborgssoundet och modern metal så som Five Finger Death Punch och Parkway Drive men också med en twist av Arch Enemy och Judas Priest. Debutalbumet ”Follow Me”, 2017 producerades av Stefan Kaufmann (ex. U.D.O. & ex. Accept) och Fitty Wienhold (ex. U.D.O.). Album No2 ”Burning Sermons”, 2019 producerad av Emil Nödtveidt (Deathstars).
Musiken utvecklades framåt med mörkare riff, melodiska refränger och en större musikaliska arrangemang.
Liv Sin är vid sidan om Arch Enemy en av Sveriges främsta Female Fronted Metal band.
27 januari 2023 släpptes det tredje albumet “KaliYuga” som bjuder på ett mer experimentellt och dynamiskt sound, där Liv och Co går djupare in på mjukare, mörkare och hårdare sidor.
Skivan är inspelad i Solna Sound Recording av Simon Johansson (Wolf) samt Mike Wead (King Diamond) och mixad och mastrad av danska Tue Madsen.
Bandmedlemmar:
Liv Jagrell: Sång
Kristian Kellerman: Gitarr
Per Bjelovuk: Trummor
Jay Matharu: Gitarr
Daniel Skoglund: Bas

Öppettider
Månd-Tisd Stängt Onsd-Torsd 21-02 Fred-Lörd 17-02 Söndag Stängt Åldersgräns: 18 år Välkomna!
Webbsida utvecklad av Trinax AB