Vicious Rock

Lastkaj 14

Lastkaj 14

Lastkaj 14 startades av Dr Dille och Stryparn någon gång 2003-04. Initialt var bandet tänkt som en protest mot den totala avsaknaden av snabb trallpunk som rådde i Sverige vid tidpunkten.

En 5 låtars EP spelades in och släpptes på skivbolaget Second Class Kids Records. Denna EP hyllades i flertalet magazin och låten "På andra sidan horisonten" blev t.o.m. utnämnd till årets svenska låt av någon mindre nogräknad skribent. Då inga fler skivor släpptes och inga konserter gjordes tänkte de flesta att sagan om Lastkaj 14 var slut... De hade fel!

2009 dök bandet åter upp på kartan efter 5 års frånvaro. Nu hade grabbarna fått förstärkning från Stukarn och Saffran. Skivan "I brist på annat" spelades in och släpptes hösten 2010. Denna gång passade man dessutom på att göra karriärens första spelning och i samband med detta avslöjades medlemmarnas verkliga identiteter.

2011 spelade LK 14 in sitt andra album "Som en dålig film". Detta släpptes den 16 november 2011 och blev hyllat av såväl punkfantaster som vanligt löst folk. Med denna skiva i bagaget gjordes fler spelningar och vid årets slut hade gruppen etablerat sig på allvar i Sverige. Som om det inte skulle räcka med strapatser för ett år värvade LK14 i slutet av november den hårdföre gitarristen Rambo för att få lite extra tyngd och energi till bandets sound. Med honom på skutan kändes formationen äntligen komplett!

"I en perfekt värld skulle inte Lastkaj 14 finnas. I ett perfekt land skulle alla tjäna 30 loppor i månaden, vara skuldfria och ha hus, familj och hund. Nu är det inte så och på grund av gemene mans oförmåga tvingas Lastkaj 14 ut i krig igen! Någon måste ju för helvete säga vad som är fel och kräva svar!!!"

Öppettider
Åldersgräns: 18 år Öppet Onsdag-lördag
Webbsida utvecklad av Trinax AB