Vicious Rock

Serpent

Serpent

Serpent
Blanda lika delar Black Sabbath och Pentagram, tillsätt några droppar The Sword och fyll upp till bredden med sprit så har du ungefär samma grund att stå på som Serpent började med vintern 2010. Under ett antal blöta kvällar hade Mattias (sång, bas) och Adam (gitarr) spånat, svettats och spelat fram ett antal låtar som resulterade i EP:n ”Black Magick” som släpptes tidig vår 2012. Serpent låg fortfarande i vaggan och ingen riktigt fast sättning fanns, förutom nämnda herrar.

Den första fullängdaren, "Slaves of Babylon", släpptes 2013. Plattan var blytung. Med starka spår och en fläskig produktion signerad Charlie Johansson blev verket väl mottaget och bandet fick sin första riktiga respons och medföljande medvind. En skinnpiskare i form av Jocke Olsson tog sin numera stenfasta plats i bandet och sättningen var spikad.

Under följande år spelade bandet i större delen av södra Sverige, från Stockholm till Göteborg. Var än Serpent-tåget drog fram fann man tonvis med tomburkar, skelettfrakturer och svintung bluesmetal. Med den nya sättningen och ny erfarenhet hade Serpent utvecklats till en skitig trio som allt mer hittade sin plats. En ny giv var ett måste.

I skrivande stund spelas den nya fullängdaren in, som kommer att bli svängigare, skitigare och tyngre än någonsin innan. Namnet på verket lyder "Nekromant", vilket både är en honnör till debutplattan och en fingervisning till vad som komma skall. Alla spår från det nya givet har nötts på vägarna under en längre tid och släpps under början av 2015 som studioalbum, vilket markerar en pånyttfödelse för bandet som nu är hungrigare än någonsin och redo för vad som helst.

Skivan Slaves of Babylon finns och på Spotify via länken: http://open.spotify.com/album/16jt5cMuoleC54fyAVFI56
Facebook: https://www.facebook.com/SerpentSwe

Bandsättning:
Mattias Ottosson - Sång/Bas
Adam Lundqvist - Gitarr
Joakim Olsson - Trummor

Öppettider
Månd-Tisd Stängt Onsd-Torsd 21-02 Fred-Lörd 17-02 Söndag Stängt Åldersgräns: 18 år Välkomna!
Webbsida utvecklad av Trinax AB