Vicious Rock

Gooseflesh

Gooseflesh

GOOSEFLESH var under åren 1995 till 2000 ett av Trollhättans och Sveriges mesta metallband med sin främsta styrka som live-akt, det är så dom flesta kommer ihåg bandet och dess framfart under de fem åren bandet existerade.
En EP; "Welcome To The Suffer Age" som släpptes på Spanska Goldtrack Records samt en fullängdare, "Chemical Garden", med Roberto Laghi (In Flames, Mustasch, Entombed A.D, Hardcore Superstar mfl) som producent som släpptes i Europa, USA och Japan. Samtidigt prisades kvartetten i media både i Sverige och utomlands. Bl.a. låg bandet 20 veckor på den amerikanska Top-20 listan över mest spelade metal-banden på College Radio.

För att fira att det i år är 20 år sedan "Chemical Garden" gavs ut återförenas Gooseflesh 2019 för att ännu en gång sprida metallens gospel till publiken.

"Chemical Garden" var skivan som krönte ett antal år av spelglädje och slit för Gooseflesh för att mejsla fram det som blev gruppens signum och stil. En stil som var en kompott av de fyra medlemmarnas tidigare influenser och en vilja att inte fastna i klichéer. Gooseflesh tog också starkt intryck av det som kallades crossover metal och även det som senare blev nu metal, med grupper som Machine Head, Pantera, Prong och Korn som klara infallsvinklar.

2000 gick bandet skilda vägar. Robert och Kristian startade Relevant Few och Tommy och Lars startade upp Electric Earth.

Gooseflesh är:
Kristian Lampila - Sång och gitarr
Tommy Scalisi - Gitarr
Rob Hakemo - Bas
Lars Berger - Trummor

Öppettider
Månd-Tisd Stängt Onsd-Torsd 20-02 Fred-Lörd 17-02 Söndag 21-02 Åldersgräns: 18 år Välkomna!
Webbsida utvecklad av Trinax AB